Ondersteuning vrouwelijke landbouwers

Publicatiedatum

Auteur

Vrouw & Maatschappij

Deel dit artikel

Op 1 oktober 2022 ging de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid van start. Tijdens die periode vragen we aandacht voor het mentaal welzijn van onze vrouwelijke land- en tuinbouwers. Zij zijn immers sleutelfiguren en vormen een noodzakelijke draaischijf, niet alleen in hun landbouwbedrijven, maar ook binnen hun gezin en onze hele maatschappij. 

Ze hebben het vandaag de dag echter niet gemakkelijk. Financiële onzekerheid, strenge regels en de veeleisende aard van het beroep zorgen er immers voor dat steeds meer landbouwers het mentaal moeilijk krijgen. Het is daarom des te belangrijk om hen onze appreciatie te tonen. Met onze actie 'V&M biedt een luisterend oor' willen we de Vlaamse landbouwvrouwen een hart onder de riem steken. 

Het concept van onze actie is dan ook simpel: onze lokale afdelingen bieden een luisterend oor, gewapend met een portie zandkoekjes naar het recept van Ons Kookboek. 

Persoverzicht

Nieuws

Stem op onze madammen!

We zijn als vrouwenbeweging uitermate trots op alle vrouwelijke kandidaten die op de cd&v-lijsten staan voor de komende verkiezingen op 9 juni 2024. Op onze website vind je een overzicht van alle kandidaten.

50 jaar V&M

Vrouw & Maatschappij viert haar 50-jarig jubileum met een groot ledenfeest in Leuven. De grootste politieke vrouwenbeweging van België werd op 16 maart 1974 opgericht door Miet Smet die ook de eerste voorzitter was. Al drie generaties lang strijden we voor een betere positie van de vrouw in de politiek en in de maatschappij. “De huidige leden zijn dankbaar, trots en strijdbaar”, zegt huidig Nationaal Voorzitter Lynn Callewaert.

Totaalverbod op deepnude-apps

Op 24 november 2023 voert Vrouw & Maatschappij actie tegen deepnudes, een verontrustende nieuwe vorm van online seksueel geweld tegenover vrouwen.