Meldpunt voor vrouwen met onverklaarde gezondheidsklachten

Publicatiedatum

Auteur

Vrouw & Maatschappij

Deel dit artikel

We lanceren de oproep voor een meldpunt voor vrouwen met onverklaarde gezondheidsklachten. Deze beleidsaanbeveling werd uitvoerig besproken op onze themadag De Hormoon(r)evolutie in juni 2023. De oproep werd opgepikt door heel wat media. 

JOE FM, 25/05/23

Sven en Anke van Joe FM belden met professor gynaecologie Herman Depypere die gespecialiseerd is in de menopauze en de vrouwelijke hormoonhuishouding en verbonden aan het UZ Gent. Hij geeft antwoord op vragen als: Over welke klachten gaat het? Wat zeggen experten uit de medische wereld over het feit dat er zo weinig kennis is over het vrouwenlichaam?

Herbeluister het gesprek hier

Het Laatste Nieuws, 25/08/23

Onze oproep werd ook opgepikt door Het Laatste Nieuws. Lees hieronder het volledige artikel. 

De Morgen, 25/08/23

Tenslotte besteedde De Morgen ook aandacht aan onze oproep. Lees hieronder het volledige artikel. 

Nieuws

Stem op onze madammen!

We zijn als vrouwenbeweging uitermate trots op alle vrouwelijke kandidaten die op de cd&v-lijsten staan voor de komende verkiezingen op 9 juni 2024. Op onze website vind je een overzicht van alle kandidaten.

50 jaar V&M

Vrouw & Maatschappij viert haar 50-jarig jubileum met een groot ledenfeest in Leuven. De grootste politieke vrouwenbeweging van België werd op 16 maart 1974 opgericht door Miet Smet die ook de eerste voorzitter was. Al drie generaties lang strijden we voor een betere positie van de vrouw in de politiek en in de maatschappij. “De huidige leden zijn dankbaar, trots en strijdbaar”, zegt huidig Nationaal Voorzitter Lynn Callewaert.

Totaalverbod op deepnude-apps

Op 24 november 2023 voert Vrouw & Maatschappij actie tegen deepnudes, een verontrustende nieuwe vorm van online seksueel geweld tegenover vrouwen.