#hetis2019

Publicatiedatum

Auteur

Vrouw & Maatschappij

Deel dit artikel

In ons land maar ook in andere westerse landen zien we de opkomst van extreemrechts gedachtegoed. Dit heeft gevolgen voor vrouwenrechten en de rechten van minderheidsgroepen. We moeten alert blijven en erop toezien dat vrouwonvriendelijk en discriminerend beleid geen plaats krijgt in onze samenleving! Ook de stem van vrouwen moet voldoende aanwezig zijn in de politieke besluitvorming. Daarom pleiten wij samen met andere vrouwenbewegingen voor een gelijke vertegenwoordiging van mannen en vrouwen in alle regeringen!

Lees het volledige artikel hier: https://www.hln.be/binnenland/hetis2019-vrouwenbewegingen-willen-evenveel-vrouwen-als-mannen-in-regeringen~a528cb06/?fbclid=IwAR1slJYq2zdCKzfeKwOzPAlira7KsWabHP9YewYxejLmxo8xVevqrhiH1wc#comments

Nieuws

Stem op onze madammen!

We zijn als vrouwenbeweging uitermate trots op alle vrouwelijke kandidaten die op de cd&v-lijsten staan voor de komende verkiezingen op 9 juni 2024. Op onze website vind je een overzicht van alle kandidaten.

50 jaar V&M

Vrouw & Maatschappij viert haar 50-jarig jubileum met een groot ledenfeest in Leuven. De grootste politieke vrouwenbeweging van België werd op 16 maart 1974 opgericht door Miet Smet die ook de eerste voorzitter was. Al drie generaties lang strijden we voor een betere positie van de vrouw in de politiek en in de maatschappij. “De huidige leden zijn dankbaar, trots en strijdbaar”, zegt huidig Nationaal Voorzitter Lynn Callewaert.

Totaalverbod op deepnude-apps

Op 24 november 2023 voert Vrouw & Maatschappij actie tegen deepnudes, een verontrustende nieuwe vorm van online seksueel geweld tegenover vrouwen.