WOMEN 2017-2019


WOMENspiration

21 maart 2019

Het jongevrouwennetwerk WOMEN! organiseerde in Hasselt een inspirerende avond over modest fashion en body-positivity.
Sarah Dimani sprak over het belang van vertegenwoordiging, ook in mode, authentiek blijven, mode en culturele beleving, erkend worden, en het relay-effect.
Als tweede generatie fashionista met een migratieachtergrond wil ze trouw blijven aan haar roots maar zich ook uitdrukken.
Sabine Peeters inspireerde onze deelnemers dan weer met haar eigen verhaal en struggles met haar vrouwenlijf. Ze gaf ons tips rond het vermijden van dieet-praat en zelfaanvaarding.
Daarna genoten we samen van een glaasje! Op naar het volgende event! Bekijk hier onze foto's.


WOMEN! in TECH

6 september 2018 - Leuven
WOMEN! streek neer in Leuven voor een inspirerende avond over vrouwen in de
 ICT/STEM/TECH- sector. Eerst werd er een panelgesprek voorzien dat bestond uit experten Jenny Veldman, Katrien Kolenberg, Julie Foulon en Nadia Aimé. Jenny Veldman vatte de avond bondig samen: "We need to stop trying to fix the women and start fixing the system". Daarna volgde een screening van de blockbuster 'Hidden Figures', die het onderwerp van de avond nog eens extra benadrukte maar tegelijkertijd ook aandacht had voor de intersectionele aspecten van seksime tegen #WOMENinTECH
Lees hier meer.

#CAPTIONTHIS
6 mei 2018 Sint-Niklaas
Over de impact van de sociale media op het leven van vrouwen. Hoe kunnen we sociale media gebruiken om vrouwen te empoweren? Hoe kan het politiek beleid efficiënter werken om cyberbulling te bestrijden? Op welke manier heeft sociale media een impact op de mentale gezondheid en het zelfbeeld van vrouwen? Dit zijn allemaal zaken die we behandelden met boeiende sprekers en interessante workshops. 
Klik hier voor het programma en het verslag

CEO van mijn leven
17 februari 2018 - Brussel
Deze keer focuste het evenement van WOMEN! een namiddag op de dag dat vrouwen voor zichzelf kozen. Misschien ken je of ben je zelf een vrouw die haar leven een hele andere wending gaf of de stereotypes rond vrouwelijke ondernemers een kopje kleiner maakte. Een gezellige, hippe setting om gesprekken te voeren en te netwerken met vrouwen die durfden kiezen voor zichzelf en de carrière die ze écht wilden, was wat WOMEN! betreft de ideale formule om van 17 februari 2018 een ‘women empowering’ dag te maken.
Klik hier voor meer info

The Future is Feminist
18 november 2017 - Gent
Op 18 november ging het jongevrouwen-netwerk naar Gent! We reflecteerden over het verleden en focussten op uitdagingen voor vrouwen vandaag. 
Het uitwisselen van ideeën op een informele, gezellige manier is waar dit evenement om draait! Klik hier voor meer info


Lancering WOMEN!
7 september 2017 - Brussel
Op 7 september 2017 werd WOMEN! gelanceerd. De trekkers, Liesbeth Maris en Tracy B. Tansia en hun werkgroep organiseerden  de aftrap van het programma op een unieke locatie, Le Space in Brussel. Bij een hapje en een drankje werden de deelnemers geïnspireerd door krachtige Slam Poetry. Hierna volgde een kennismakingsactiviteit waardoor de deelnemers elkaar op een originele manier leerden kennen. Klik 
hier voor meer info