WOMEN!

Jongevrouwennetwerk WOMEN! 

WOMEN! is het jongevrouwennetwerk van Vrouw & Maatschappij - CD&V politica. Dit netwerk is opgericht door trekkers Tracy B. Tansia en V&M nationaal voorzitster Liesbeth Maris. Klik hier voor het sfeerverslag van de lancering. WOMEN! is er specifiek op gericht om jonge vrouwen op een laagdrempelige manier met politiek en het gelijke kansendebat te laten kennismaken. Tweemaandelijks wordt een laagdrempelige activiteit georganiseerd.

Klik hier voor sfeerbeelden van onze activiteit: 'The Future is Feminist'. De sfeerbeelden van onze laatste activiteit #CAPTIONTHIS kan je hier bekijken.

Onze volgende activiteit vindt plaats op 6 september in het M Museum in Leuven. Lees hier meer!

Wens je meer info? Ken je iemand die geïnteresseerd zou zijn? Stuur snel een mailtje naar vrouw@cdenv.be en hou zeker ook de Facebookpagina en instagram  in het oog!

WOMEN! in TECH
6 september 2018 - Leuven
WOMEN! strijkt neer in Leuven om het samen met jullie te hebben over vrouwen in de technologie sector, over WOMEN! in tech. Ons panel bestaande uit Jenny Veldman, Katrien Kolenberg en Julie Foulon, zal een inleidend woordje doen en daarna volgt een gepaste screening van de blockbuster 'Hidden Figures', met snacks, die het belang van vrouwen in technologie benadrukt! Een ideaal uitje voor jou en je vriendinnen op een indian summer night! Lees hier meer.


#CAPTIONTHIS
6 mei 2018 Sint-Niklaas
Over de impact van de sociale media op het leven van vrouwen. Hoe kunnen we sociale media gebruiken om vrouwen te empoweren? Hoe kan het politiek beleid efficiënter werken om cyberbulling te bestrijden? Op welke manier heeft sociale media een impact op de mentale gezondheid en het zelfbeeld van vrouwen? Dit zijn allemaal zaken die we behandelden met boeiende sprekers en interessante workshops. 
Klik hier voor het programma en het verslag

CEO van mijn leven
17 februari 2018 - Brussel
Deze keer focuste het evenement van WOMEN! een namiddag op de dag dat vrouwen voor zichzelf kozen. Misschien ken je of ben je zelf een vrouw die haar leven een hele andere wending gaf of de stereotypes rond vrouwelijke ondernemers een kopje kleiner maakte. Een gezellige, hippe setting om gesprekken te voeren en te netwerken met vrouwen die durfden kiezen voor zichzelf en de carrière die ze écht wilden, was wat WOMEN! betreft de ideale formule om van 17 februari 2018 een ‘women empowering’ dag te maken.
Klik hier voor meer info

The Future is Feminist
Op 18 november ging het jongevrouwen-netwerk naar Gent! We reflecteerden over het verleden en focussten op uitdagingen voor vrouwen vandaag. 
Het uitwisselen van ideeën op een informele, gezellige manier is waar dit evenement om draait! Klik hier voor meer info


Lancering WOMEN!
Op 7 september 2017 werd WOMEN! gelanceerd. De trekkers, Liesbeth Maris en Tracy B. Tansia en hun werkgroep organiseerden  de aftrap van het programma op een unieke locatie, Le Space in Brussel. Bij een hapje en een drankje werden de deelnemers geïnspireerd door krachtige Slam Poetry. Hierna volgde een kennismakingsactiviteit waardoor de deelnemers elkaar op een originele manier leerden kennen. Klik hier voor meer info